FAQ / Links og Værd at vide...

Sikkerhed med el 
En objektiv hjemmeside med råd og vejledning omkring el.
Husk at gå efter elmærket når du vælger el-installatør.
El med sikkerhed
Er du usikker på om din el-installation er iorden? 
El-rådet har lavet en test som giver dig et fingerpeg.
El-tjek skema
Tavler og sikringer
I mange tavler er der isat alt for store sikringer, så installationen ikke er korrekt beskyttet. Dette medfører ofte overophedede installationer med brande til følge.
 
HFI / HPFI-relæer
De fleste tror, at har man et HFI eller HPFI-relæ installeret kan man ikke få stød. Dette er en sandhed med modifikationer, for hvis ikke der er en virksom jordforbindelse i installationen, kobler HFI-relæet ikke ud når der opstår en fejl, men først når en person får stød, og så kan det være for sent. Endelig skal det kontrolleres om HFI-relæet stadig fungerer.
 
Halogenbelysning
Halogenbelysninger er årsag til mange fejl i el-installationer, de bliver meget varme, og hvis ikke el-installationen er udført korrekt kan ledningerne brænde af og en kortslutning kan forårsage brand.

Mange mennesker tror at halogenbelysning ikke er farligt, da der ofte er tale om lavvolt (12 volt) installationer. Men pga. den lave spænding, er strømmen meget større, og de lysbuer (gnister), der opstår ved kortslutninger er væsentlig større og kan derfor meget nemt antænde brandbart materiale. Det er derfor meget vigtigt, at man får tjekket halogenbelysningen for korrekt installation og at den nødvendige varmeafledning fra lamperne og transformerne er til stede.

Kontakt os for yderligere info, eller andre gode råd. 40 14 53 34